Testnevelés profil

Iskolánkban a testnevelés tagozat 1982-ben jött létre, azzal a céllal, hogy a hozzánk beiratkozó gyerekek egy magasabb szintű és sokoldalúbb képzést kapjanak a tanórák keretein belül. A szaktanár által tartott mindennapos testnevelés órákon adott a lehetőség a különböző sportágak  megismertetéséhez, valamint az azokhoz szükséges készségek és képességek fejlesztéséhez.

Az iskolában 17 sportcsoport működik a legkülönbözőbb sportágakban. Van atlétika, torna, kosárlabda, röplabda, labdarúgás, floorball és sok más mellett természetjáró sportcsoportunk is. Ezekben a  sportcsoportokban tartott foglakozásokon, az adott sportágakra specializálódva készítjük fel a gyerekeket a különböző kerületi, budapesti és országos versenyekre.

Az elmúlt évek során, a kerületi iskolák között rendezett sportversenyeken (a Kerületi Diákolimpiákon) rendszeresen tanulóink  állhatnak fel a dobogó legfelső fokára. Évente  több kerületi bajnokkal és sok dobogós helyezettel büszkélkedhetünk különféle sportágakban, mind az egyéni, mind a csapatok számára rendezett versenyszámokban. Csak a  tavalyi tanév során 96 alkalommal avattak kerületi bajnokot a Szent László  Általános Iskolából. A budapesti és az országos Diákolimpiákon is kiváló eredményeket tudnak felmutatni az iskolánkat képviselő diákok.

Büszkén mondhatjuk, hogy ebben a mozgásszegény, egyre inkább az elektronikai eszközöket előtérbe helyező világban minden évben sok kisgyermek választja - természetesen szülői támogatással - a testnevelés  profilú osztályt iskolánkban és válik a nyolcadik év végére mozogni, sportolni, egészségesen élni vágyó fiatallá.