Kőbányai Szent László Általános Iskola

Tehetséggondozás/

Könyvtár

“Amikor megismertem a betűket, és elolvastam az első könyvet, más ember lettem! Rögtön tudtam, hogy a fejemben ész van és nem szilvalekvár! És hogy az eszemet mozgatni is lehet, és azt is el tudtam képzelni, ami a könyvben van. Működött a fejemben a képzelet-mozi. Oda tudok utazni, ahol még sosem jártam, bejárhatom a világot a szobámban ülve.”

(Csukás István)

A Szent László Általános Iskola könyvtára az iskola oktatóinak és tanulóinak kíván segítséget nyújtani mindennapi  munkájuk során. Legfőbb feladata, hogy a maga eszközállományával és lehetőségeivel támogassa a korszerű oktatást. 

A könyvtár  több mint 11000 kötettel rendelkezik.  A polcokon nem csak tankönyvek és a kötelező olvasmányok találhatóak, hanem ott sorakoznak a gyermek-, és ifjusági irodalom remekművei mellett a     szépirodalmi-  és verseskötetek széles választéka, tudományos-, ismeretterjesztő-  és képeskönyvek, valamint közel száz idegennyelvű könyv is. Természetesen a 21. század követelményeinek megfelelően audio-vizuális adathordozókkal is rendelkezik a könyvtár. Több száz zenei CD, VIDEO kazetta és DVD közül lehet válogatni, valamint közel 100 féle oktatóprogram is segíti az iskolában folyó oktató, nevelő munkát. 

Nyitvatartás

Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek

10.30 – 14.00
9.00 – 14.00
9.00 – 14.00
9.00 – 14.00
9.00 – 13.00

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Strobl Imréné, Erzsi néni 
tel: 260-65-58 / 106-es mellék